HTML

Hallgatói érdek

Olyan sok vélemény, álláspont mutatkozik be a felsőoktatási kérdések kapcsán, hogy én sem bírtam tovább a hallgatást. Egy egykori ELTE hallgató gondolatai a felsőoktatás és az ELTE problémáiról, hallgatói érdekekről, oktatókról, hallgatókról, közalkalmazottakról és a vonatkozó jogszabályokról.

Friss topikok

Klinghammer rektor úr újratöltve

2016.02.15. 10:41 Picifrici

Klinghammer rektor úr szájából újra „kiesett” egy nem túl bölcs gondolat. Nem ez az első alkalom, hogy ékes gondolataival megörvendeztet minket, hiszen korábban is belerúgott ő már abba a szakmai közegbe, amelynek 2014 előtt államtitkárként az egyik felkent vezetője volt. Pár éve bizonytalan tudású, de szorgalmas embereknek ajánlott óvónői pályát, és Ő volt az is, aki az akadémiai szférával is szembe menve az utolsó pontig védte a védhetetlen Schmitt Pál plágium ügyét is. (Miért ne védte volna, hiszen a lánya állása múlott rajta.) Professzor úr most sem volt rest, beszólt a „balhézó” borostás tanároknak.

Klinghammer tanár úr szorgalmas. Nem túl bölcs, de szorgalmas. Ő maga rendelkezik ugyan tanári végzettséggel, azonban a tanári pálya helyett a jóval inkább kivattázott oktatói állást választotta, közoktatásban nem vállalt szerepet. Ez persze nem akadályozza meg abban, hogy véleményt formáljon róla. Demokráciában élünk, mindenki szabadon elmondhatja az álláspontját. Már ha megkérik erre. Klinghammert a Magyar Nemzet megkérte, Ő meg köszönte szépen és élt a lehetőséggel.

Klinghammer egy ilyen típus. Beszélt Ő már sok dologról, főleg miután 2010-ben kormányváltás történt. A kormányzati ciklus elején nyilatkozott a felsőoktatás minőségi fejlesztéséről, a PPP programok hasztalanságáról és azok túlzott költségeiről, de beszélt arról is, hogy milyen érzés fradistának lenni. Most viszont már kinyílt a bicska a zsebében. Mi az, hogy a tanárok szakpolitikai kérdésekről vitáznak? Szerinte szakmai tudás és morális alkalmasság szükséges ahhoz, hogy valaki közoktatási kérdésekben hitelesen megnyilvánulhasson. Magával szemben persze már nem volt ennyire magas a mérce. Én azt nem értem, hogy Rektor úr saját magában hol érezte meglévőnek ezeket a követelményeket, ahogy azzal sem vagyok tisztában, hogy a tiltakozó tanárokból szerinte melyik hiányzik?

Egy-két dologban azért igaza van: az egyik, hogy a mostani rendszerben nem mindenki szólhat bele szakpolitikai kérdésekbe. Abban viszont téved, hogy a beleszólók körét milyen alapon választja ki a kormány. Ezek a feltételek nem tudásról, morálról meg erkölcsről szólnak, hanem kizárólag az önkényről. A mostani kerekasztal résztvevőinek listája ezt világosan meg is mutatja, nem véletlenül állítanak fel a tiltakozó pedagógusok egy alternatív kerekasztalt, amelyre a szakmai szervezetek minden képviselőjét szeretettel várják.

Persze a kormányzat beszélő fejei már próbálják leszedni a tiltakozókról a szentelt vizet. Először még „csak” Soros György csatlósainak nevezeték őket, de a szombati tüntetés óta a kormánypártiak már a Demokratikus Koalíció embereiként is próbálták beskatulyázni őket, mondván, hogy a DK szimpatizánsai is ott voltak az esernyők alatt a Kossuth téren. A FIDESZ számára nem értelmezhető a nyitottság. Ők még sosem szerveztek olyan rendezvényt, ahova bárki elmehetett azokon a kiválasztottakon kívül, akiket ők látni szeretnének. Ilyen esemény az ő oktatási kerekasztaluk is.

Klinghammer szerint a tiltakozóknak nincs is saját véleményük, csak a mások által átvett bírálatokat szajkózzák. Ehhez képest a vele készült interjújában megjelent (a jelenlegi kormányzatot támogató) érvrendszere alig néhány pontban tér csak el a kormányzatétól. Nem is olyan meglepő ez, hiszen sokat köszönhet ő ennek a kurzusnak. Rektor úr hálás típus, most (is) igyekszik megköszönni, hogy őt és családját támogatják a kormányzó erők. Véleményét ezért is érdemes fenntartásokkal kezelni. Ahogy ő is mondta: „ebben benne van egy 75 éves öregúr dohogása”. Erkölcsi tartás és tisztesség ugyan egy szemernyi sem, viszont annál több empátia és lojalitás. A kormány iránt.

20 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hallgatoierdek.blog.hu/api/trackback/id/tr668391942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

high up! 2016.02.16. 09:23:04

Itt a legújabb NER-kompatibilis Átlaghülyemagyar. Már hiányoltam, hogy ezen a héten egyikük se bújik elő, oszt elmarad a migráncsozás, liberálisozás meg a sorosgyurkázás.

FOLYTASSUK!

antimater 2016.02.16. 09:33:55

Klinghammer egy fideszdroid, és ?

sőőtnagyonis 2016.02.16. 09:47:56

Nem látta még a kormányszóvivő és a Századvéges tanácsadók képét.
Ha azok kiállnak a városhatárába akkor a madarak elköltöznek barátságosabb vidékre.
Hát még a Szíjjártó partfis fejét! No az még a mókás amikor ez fószer komolyan akar tárgyalni valakivel. Az országot is hülyére veszik nem csak őt!.

has 2016.02.16. 10:26:06

Miért, ezeknek van saját véleményük bármiről? Amia vezér mond, azt harsogják szerte. Esetleg még annyit tesznek hozzá, hogy nincs több mondani valóm.

Netuddki. 2016.02.16. 10:26:22

"1969 és 1970 között a Bonni Egyetemen vett részt posztgraduális képzésen."

Biztos megbízható foximaxi volt az átkosban, hogy elengedték az NSZK-ba.

Gazz 2016.02.16. 11:52:32

Az ELTE TTK-nak nem éppen dicsőséges korszaka az ő dékánsága. De mindig tudta, melyik segget kell nyalni.

kewcheg 2016.02.16. 12:27:06

@________________:valószínűleg így volt.
Néha azért elgondolkodom, hogy ha Habony meg Semjén együtt vannak, akkor miről tudnak ezek így ketten beszélgetni? Vagy mondjuk ez a Klimmhammer meg a Szíjártó? Vagy Zsuga márton?

sas70 2016.02.16. 12:52:44

"a szombati tüntetés óta a kormánypártiak már a Demokratikus Koalíció embereiként is próbálták beskatulyázni őket, mondván, hogy a DK szimpatizánsai is ott voltak az esernyők alatt a Kossuth téren."
Megint előkerültek Gyurcsány kottái és mindenki azokból játszik!?
Ritka nagy hatalmú ember ez a Gyurcsány, meg a DK, mert hat éve ők irányítanak mindent ebben az országban, csak azt nem tudom, hogy akkor mit csinál Orbán?

s 2016.02.16. 13:12:13

klinghammer pont olyan, mint németszilárdrezsibiztos. Ők azok, akiknek elég a fényképüket beküldeni és máris helyük van az értelmi sérültek rehabilitációs intézetében.

s 2016.02.16. 13:15:41

@kewcheg: semjén feloldozza habonyt. Ez nem is kérdés. A kérdés az, hogy mikor mennek a mennybe. Vagy a pokolba. Mindegy is, csak ne itt basszák a rezet.

s 2016.02.16. 13:19:22

@sas70: "csak azt nem tudom, hogy akkor mit csinál Orbán?"

Áll a függöny mögött és matyizik.

saci02 2016.02.16. 13:22:00

Kockas ingben vagyok, es borotvalatlan. Megyek tanitani...

Unbiased 2016.02.16. 13:36:38

Megnéztem a Web of Science-on: Klinghammer Istvánnak 1975 óta két publikációja jelent meg, 1984-ben és 2003-ban. Hogyan lehet valaki akadémikus ilyen silány tudományos munkássággal?

Picifrici 2016.02.16. 13:46:30

@Unbiased: Úgy, hogy amíg rektor volt, addig nagyon óvakodott attól, hogy bármiben is keresztbe tegyen az ELTÉ-s akadémikusoknak. Nem nyugdíjaztatta őket, megtarthatták formális és informális pozícióikat, stb.
Mivel az akadémikusok maguk választják meg a tagjaikat, ezért neki bérelt helye volt a nem létező tudományos munkájától függetlenül. De erről talán majd egy másik posztban.

Sanyi Hydro 2016.02.16. 13:48:24

Klinghammer egy sznob. A rosszabbik fajtából. Mert lenéző.Szerintem nem is igazán fideszdroid. Ö ilyen alapból, antidemokratikus, nárcisztikus sznob.
Egy kiváló pszichológusunk szerint Ő egy "Életét Építő Típus", aki mások letaposásával "építget". Mivel már "fogatlan oroszlán", de úgy vélte, be kell még szólnia, leckéztetnie kell sok ezer "kockás-inges" pedagógust. Még szerencse, hogy a sok "kockás-inges" pedagógus azért balhézik, mert szereti a "kockás-inges" magyar szülők gyermekeit, és nem tűri már el, hogy a magyar gyerekek ne kapjanak jó iskolát. Az én generációm megkapta. A maiaknak is jár! Klinghammer is megkapta, de ő személyisége eltévelyedett.

s 2016.02.16. 14:15:35

@Unbiased: smittpali doktor volt, aztán csak a copy - paste ment neki is.

s 2016.02.16. 14:17:06

@Picifrici: Baszki, ez ilyen kurva egyszerű? Akkor én is lehessek már ilyen. Megígérem, hogy senkit nem baszok ki. De télleg.

Picifrici 2016.02.16. 14:27:03

@s: Tessék szíves rektornak lenni először! ;)
süti beállítások módosítása