HTML

Hallgatói érdek

Olyan sok vélemény, álláspont mutatkozik be a felsőoktatási kérdések kapcsán, hogy én sem bírtam tovább a hallgatást. Egy egykori ELTE hallgató gondolatai a felsőoktatás és az ELTE problémáiról, hallgatói érdekekről, oktatókról, hallgatókról, közalkalmazottakról és a vonatkozó jogszabályokról.

Friss topikok

Vak ló vágtája

2013.02.21. 11:14 Picifrici

Tegnap tovább folytatódott az ELTE BTK HÖK elnökének ámokfutása. Mikor azt gondolná a gyanútlan szemlélő, hogy ennél mélyebbre nem lehet süllyedni, akkor a feltűnési viszketegségben szenvedő Garbai elmondja a televízióban, hogy ő bizony feljelentést fog tenni ismeretlen tettes ellen. Ádám nagyon eltévedt az élet tengerén, csak azt nem veszi figyelembe, hogy bizony rajta kívül is ülnek abban a csónakban! Már csak az a kérdés, hogy jut-e mindenkinek mentőmellény.

Szerdán magam is hozzájutottam a teljes táblázathoz, így sikerült fényt derítenem érintettségemre. Az anyag döbbenetes. A forma ismerős lehet minden egykori gólyatábori résztvevőnek, leszámítva a vallási-, politikai irányultságra, megbízhatóságra szolgáló oszlopokat. Hiteles személyes adatokat tartalmaz, ezt a saját bőrömön is megtapasztalhattam. Garbai kétségbe vonja a táblázat hitelességét, ő feljelentést tesz. Stummer János nevű alelnök elődje, a független felsőoktatásért aggódó jobbikos tanársegéd láthatatlan erőket nevezett meg a lista készítőiként, és mivel ő is feljelentést helyezett kilátásba, már csak remélni tudom, hogy ezek után nem ismeretlen tettest fog megnevezni elkövetőként. Neki többet kell tudnia: Silhavy Máté, egykori alelnöktársa elismerte, hogy az ő aktív hökös pályafutásuk idején készült az eredeti névsor. Akárki is készítette a listát, sok energiát fektetett tevékenységébe. Nem kis munka ám több mint hatszáz embert lecsekkolni a közösségi oldalakon és az internetes keresőkben. Láthatóan jó munkát végeztek, figyelmük nemcsak az adatlapokra, névjegyekre és ismerősökre, de még a közös ismerősökre is kiterjedt!

Ennyi gusztustalanság után felületes szemlélő azt gondolhatná, hogy a harcos hallgatói érdekvédő Garbai fejében megfordult a lemondás gondolata. Nem csak azért, mert felmerül a gyanú, hogy ő is folytatta a listakészítő gyakorlatot, de azért is, mert az általa vezetett szervezetből személyes adatok kerültek nyilvánosságra. Vagy csak szimplán azért, mert érezhetően nem bírja már választói támogatását. Az elnököt azonban ilyen apróságok nem tántoríthatják el eredeti elképzelésétől: ő bizony feljelent. Ezzel még egy lyukat üt az ELTE BTK HÖK egyébként is süllyedő hajóján, ugyanis így már „rákényszeríti” a hatóságokat, hogy nyomozzanak az ügyben. Eljön a pillanat, amikor kék ruhás kollégák szépen összecsomagolják a szervezet teljes iktatását, egyéb hivatalos iratait a házkutatás során, és jó darabig nem is adják majd vissza azokat. Aki pedig működtetett már ilyen jellegű és ekkora szervezetet az tudja: ha találni akarnak valamit a nyomozók, akkor fognak is! Ádám ezzel a húzásával belerángatja elődjeit is a slamasztikába, akik már nem a HÖK-ben homokoznak gólyatábori listákkal, hanem az országgyűlésben ülnek, önkormányzati közgyűlések, kormányzati testületi ülések állandó résztvevői. Valószínűleg nem tölti el melegséggel szívüket az a tény, hogy hamarosan rendőrségre is járhatnak tanácskozni.

 Márpedig ahogy a lemorzsolódott barátok is elárulták a BTK HÖK szervezetét a listák nyilvánosságra hozásával, úgy a hivatásos politikusok sem fogják ölbe tett kézzel várni, hogy személyes adatokkal való visszaéléssel vádolják meg őket. Most még ugyan hülyítik egymást, és posztolják egymásnak a tiltakozásokat, támogató irományokat, de ezzel csak magukat zárják el a való világ elől. Mesterséges környezetben mozognak, ahol a vélemények – köszönhetően belterjességüknek - sokkal homogénebbek, ahol még elhiszik egymásnak, hogy az egész egy nagy koholmány, és a hallgatók többsége mellettük áll, de legalábbis nem érdekli őket ez az egész. Hiszik, hogy innen még van visszaút, hogy minden visszazökkenhet a régi kerékvágásba. Ha mégis kételkednének, akkor elég rápillantaniuk a BTK HÖK profiljára, ahol a szánalmas közleményüket támogató kilencven akárhány lájk rögtön megnyugtatja őket.

Pedig semmi okuk nincs a nyugalomra. Elvesztették a hallgatók szimpátiáját, az ELTE többi karának hallgatói önkormányzata toporzékol dühében, hiszen a legtöbb ember fejében összemosódnak az egyes karok és azok gólyatáborai. Az egyetem vezetése belső ellenőrzést rendelt el, amely minden részönkormányzatot érint.  Az álláskereső egykori hökösök is kigyomlálhatják az önéletrajzukból a hökös munkára utaló bejegyzéseket, ahol egyáltalán nem mutat jól az „egyetemi gólyatáborok szervezése” sor alatt a „Excel és Word programok használatának magas szintű ismerete”. Valószínűleg az ELTE rektora, Mezey Barna sem fog kesztyűs kézzel bánni Garbaival, aki korábban számon kérte rajta a hálózatosok előadásain résztvevő egyetemi oktatók munkajogi felelősségre vonását. Ezek után meg ráhúzzák az általa vezetett intézményre a vizes lepedőt is…

De Garbai nem adja fel. Nyilatkozik, tárgyal, feljelent. Ostobasága szorgalommal párosul, ami komoly bajt hoz a saját- és barátai/elvtársai fejére. Hiába, nem vak ez a ló, csak bátor.

7 komment

Címkék: ELTE Hallgatói Hálózat ELTE BTK HÖK Stummer János Garbai Ádám

A bejegyzés trackback címe:

https://hallgatoierdek.blog.hu/api/trackback/id/tr315095751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NEMCSELEKVŐ 2013.02.21. 17:53:59

Mit mondjak ? Fábri György rektor-helyettes sem szimpatikus ! Túlságosan is igyekezett diplomatikus egyensúlyozó művész lenni a tegnap esti Egyenes Beszédben (ATV, Kálmán Olga). Lejött a képernyőről, hogy neki egy tyúklopás súlyosabb ügy, mint a buzi, cigány, zsidó stb. minősítésekkel ellátott nyilvántartás.

Picifrici 2013.02.21. 19:06:28

Nekem máshogy jött ez le. Fábri már számos nyilatkozatában (Klub rádió, index, stb.) elhatárolódott a lista készítőjétől, az egyetemvezetés pedig vizsgálatot indított, és eddig példátlan módon felfüggesztette a kari HÖK-öt. Ezek a legsúlyosabb intézkedések, amiket az egyetem indíthat. Nem is volt rá példa az elmúlt 15 évben.

prin Table 2013.02.22. 06:22:51

Miért ne tenne feljelentést Garbai ha egyszer sokszorosan bűncselekmények történtek ebben az ügyben?

Ebben az ügyben, aminek Garbai a SÉRTETTJE, hisz ő pont azok egyike, AKIT listáztak, akinek a személyes adataival visszaéltek, az internetre kitették a telefonszámát, email címét. Tehát ha megvalósult a személyes adattal való visszaélés bűncselekmény akár az ATV akár mások részéről akik kezelték továbbították, egymásnak küldözgették mások személyes adatait... Akkor ennek a bcsnek Garbai a sértettje teljesen egyértelműen.

Ezért egyúttal nevetséges a politikailag meglehetősen szélsőséges egyetemi vezetés dörgölőzése a HaHa-hoz és pártpolitikai alapon a balliberális sajtóhoz és pártokhoz.

Az is érdekes amikor is egy 2008-9-es AKKORI gólyákról vezetett lista miatt akarja "megvédeni a hallgatók adatait", most így 2013-ban azzal, hogy felfüggeszti a HÖK-öt. Hogy is "véd meg" egy 2009-ben megtörtént eseménytől egy 2013-as teljesen más emberek ellen elkövetett bosszúakció?

Nagyon úgy tűnik, hogy valakinek elborult az agya leszállt rá a balliberális köd, erre nem lehet mást mondani.

Ennél az lehetne még viccesebb, ha a kormány felfüggesztené a rektort, az előző rektor cselkedetei miatt.

Az ügy röviden összefoglalva:

- Bíróság által semmi nincs bizonyítva jelenleg
- Az ártatlanság vélelme mindenkit megillet
- Az internetre feltett "lista" 2009-ben keletkezett
- A 2009-es Hökösök már rég nincsenek a HÖK-ben.
- Valamiért a 2013-as Hökösöket támadják, gyalázzák az ügy kapcsán, bár közülük többen gólyaként az áldozatai, nem az elkövetői voltak a "listázásnak".
- "Furcsa módon" az eset röviddel azután történt, hogy a 2013-as (tehát a 2009-es listázásban gólyaként részt nem vehető) Hökösök bírálni merészelték a HaHa-t, a HaHa párti oktatókat és áttételesen a rektort is

Picifrici 2013.02.22. 11:04:28

Röviden válaszolva:
- Valóban nincs.
- Igen, megillet.
- Igen, akkor keletkezett.
- A 2009-es hökösök egy része igenis ott van, de - aki ismeri a szervezetet, az tudja - informális befolyásuk pedig igenis erős, továbbra is rendszeresen egyeztetnek egymással.
- Azért őket gyalázzák, mert ők voltak, akik közleményeikkel, leveleikkel beszálltak a csatározásokba. Mellesleg a lista létezéséről eddig is tudtak, csak hallgattak róla.
- Tudod, aki beszáll a játékba, annak számolnia kell azzal, hogy az ő tevékenységét is megvizsgálják. (Ezért mondják, hogy ne szólj szám, nem fáj fejem.)

Lecsaptak Pistára a bolsik (törölt) 2013.02.24. 20:47:32

A kabátlopási ügybe keveredett Garbai van olyan szemtelen, hogy feljelentést tesz kabátlopás miatt.

Amikor az úgy van rendjén, ha a tolvaj jelenti fel őt.

Lecsaptak Pistára a bolsik (törölt) 2013.02.24. 20:49:31

A Listán E/3-ban megemlített Pistát is belekeverték a bolsik az ügybe, hiszen 2008-ig volt hökös, vagyis pont egy évvel a Lista készítése előttig.
süti beállítások módosítása